koronavirus2
Gazdaság

Koronavírus: egy magyar került karanténba, aki nem lázas, de nem érzi jól magát

Portfolio
Egy magyar kamionsofőr került karanténba, aki Olaszországból tért haza. Ő nem lázas, de nem érzi jól magát. Olaszországban a tegnapi 5 tartomány után mostanra 9 tartományban van megbetegedés. A tenerifei szállodakomplexumban vannak magyarok, ahol felütötte a fejét a vírus.

A magyar kormány feladata az, hogy mindent tegyünk meg a magyar emberek biztonságáért, egészségéért - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Nem lehet kijelenteni, hogy a vírus nem fog megjelenni Magyarországon, de a kormány mindent megtesz ennek elkerülésére.

A tegnap ismertetett magyar, Japánban lévő koronavírusos megbetegedettről azt mondta (ő a Diamond Princess luxushajón volt), hogy kórházba szállították. A magyar nem köhög, nem lázas. Most újra tesztet végeznek rajta.

Olaszország kapcsán azt mondta, hogy a két tartományban elrendelt karanténban a megbetegedések száma növekszik. Kaptunk egy hívást egy kamionsofőrről, aki a lombardiai karanténban rekedt. A szeparáltsága, ellátása biztosított - mondta Menczer.

Egy másik magyar, szintén kamionsofőr, aki a fertőzött tartományban járt a karantén előtt, visszatért Magyarországra. Ő nem lázas, de nem érzi jól magát, ezért az ő karanténba szállítását elrendelték, a Szent László Kórházban lesz elhelyezve. "Ha a tesztje negatív lesz, akkor is kitölti a kéthetes karantént" - mondta Menczer.

Olaszországban a tegnapi 5 tartomány után mostanra 9 tartományban van megbetegedés. A tenerifei szállodakomplexumban vannak magyarok, ahol felütötte a fejét a vírus. "Aki a fertőzött területen járt, és rosszul érzi magát, jelentkezzen a zöld számon" - tanácsolja a KKM.

Semmilyen gazdasági vagy üzleti szempont nem írja felül azt, hogy nekünk a magyar emberek biztonsága a legfontosabb - válaszolta egy magyar határzár lehetőségét firtató kérdésre. Szerinte ezt először Olaszország szomszédjai tennék meg, ha szükséges lenne. "Egy schengeni rendszeren belül vagyunk, minden szempontot figyelembe kell venni" - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

cimlap_olaj0403_2
covid cimlapkep 200403
Adidas
koronavirusclk
bojár gábor
koronaviruscoronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Felület, ahol az esésből is profitálhat
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
covid cimlapkep 200403