Kiadták a figyelmeztetést: Németország tényleg bajban van
Gazdaság

Újabb rossz hír érkezett Németországból

MTI
Az exportvolumen csökkenését várja az elkövetkező hónapokban a német feldolgozóipari vállalatok többsége a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének februári felmérése alapján.

A német iparvállalatok exportvárakozásait számszerűsítő mutató februárra vonatkozóan szezonális kiigazítással mínusz 0,7 pontra csökkent a januári plusz 0,8 pontról.  Egy évvel ezelőtt, 2019 februárjában még 7,4 ponton állt a mutató értéke. A mutató tavaly csökkent, legmélyebb értékét szeptemberben érte el mínusz 5,2 ponton. Decemberre azonban plusz 2,0 pontig emelkedett.

Az ifo felmérése alapján leginkább a német autóipari vállalatok aggódnak exportjuk várható csökkenése miatt, de a vegyiparban is terjed a kilátások pesszimista megítélése. Az export kismértékű csökkenésére számítanak a gépiparban is. Az exportvolumen növekedésére számítanak viszont az élelmiszeripari vállalatok, az élvezeti cikkeket gyártó, valamint italtermékeket gyártó vállalatok.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) havi rendszerességgel állítja össze mintegy 2500 feldolgozóipari vállalat megkérdezésével felmérését az elkövetkező három hónapra vonatkozó exportvárakozásaikról. Az index pontértéke a növekedést és csökkenést váró válaszadók százalékos arányának a különbözete.  

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
koronavirus