audi tt
Gazdaság

Audi bértárgyalások: új javaslattal állt elő a szakszervezet

Portfolio
A tegnapi tárgyaláson az Audi Hungária Független Szakszervezet bértárgyaló delegációja átadta a munkavállalói oldal legújabb bérkövetelési csomagját. Az AHFSZ a hírlevelében azt hangsúlyozza, hogy  tárgyalásos úton történő megállapodás lehetőségét támogatva közeledtek a munkáltatói oldal ajánlata felé. A különbség ugyanakkor még mindig jelentős.

A munkavállalói oldal újabb követelési csomagja az AHFSZ értelmezése szerint markáns elmozdulást mutat, amiben a munkáltatói ajánlat két konkrét tételével is egyetért és elfogadja azokat. Ugyanakkor az új bérmegállapodás legalapvetőbb elemével, az alapbéremeléssel kapcsolatban továbbra is jelentős a különbség a munkaadói és a munkavállalói oldal között. 

Az Audi legutóbbi bérajánlatával egybevetve látható, hogy nincs már véleménykülönbség a jubileumi bónusz és a mozgóbér tekintetében. A lojalitás bónusz tekintetében sem látszik áthidalhatatlan távolság (1500 vs. 2500 Ft éves emelés a 6. évtől). A szakszervezet tovbábra is ragaszkodik az egyszeri kifizetéshez, a foglalkoztatási garanciához, ezeket az Audi javaslata nem tartalmazza. Különbség még a béren kívüli juttatás mértéke, ezt a munkáltató 4 évig szinten tartaná, a szakszervezet viszont 2020-2021-ben jelentősen emelné. 

A legnagyobb különbség az alapbér emelésének mértékében van, az Audi fix 35-40 ezer forintos emelése 2023-ig  nagyon távol áll a szakszervezet következő két évre szóló 57, illetve 62 ezer forintos követelésétől, ami ráadásul magasabb jövedelemkategóriákban még több lehet.

Az Audi Hungária bérjavaslata:

audi ber

Címlapkép: Getty Images

kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bkk_busz_bkv