Előfizetői tartalom

Hol tart a koronavírus ellenszerének kidolgozása?

MTI
Portfolio
Először végeznek klinikai vizsgálatot az Egyesült Államokban a vírus okozta betegség egy lehetséges ellenszeréről. A vírus okozta betegség lehetséges gyógymódját tesztelő kutatás kezdődik az Egyesült Államokban, Nebraskában. Várhatóan a világ 50 helyszínén 400 páciens vesz részt a nemzetközi vizsgálatokban - közölték a hatóságok. A résztvevők fele a remdesivir nevű antivirális gyógyszert kapja, míg másik fele placebót. Számos más kutatás van jelenleg folyamatban a világon, egy pedig kifejezetten ugyanezt a gyógyszert vizsgálja.

Andre Kalil, a Nebraskai Egyetem Orvosi Központjának professzora, a kutatás vezetője elmondta, a klinikai vizsgálatot gyorsan dolgozták ki a Kínából elindult járványra válaszul. Azok a páciensek, akik a Covid-19-nek elnevezett újfajta koronavírussal fertőződve kerültek kórházba akkor alkalmasak a kutatásban való részvételre, ha legalább mérsékelt tüneteik vannak. "Azoknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái