koronavirus_debrecen
Gazdaság

Koronavírus: rosszul mérhették a lázat a debreceni reptéren

Portfolio
Információink szerint teljesen irreális értéket mutattak azok a hőmérők, amelyekkel a Debreceni Nemzetközi Reptéren a Milánóból érkező utasok testhőmérsékletét mérték. A Portfolio értesülése szerint hétfő éjszaka a hőmérők 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak ki, és a reptér munkatársai ennek ellenére továbbengedték az utasokat. Az esetet képek is bizonyítják.

A Portfolio tudomására jutott, hogy egy hétfőn éjszaka Milánóból Debrecenbe érkező repülőgépen a kötelező ellenőrzésnél a hőmérők 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak ki. Helyszíni forrásunk szerint az utasokat ennek ellenére minden további nélkül átengedték, a tévesztést több kép (a Bloomberg és az MTI fotói) is igazolja. Mint ismert, az ellenőrzéseket azt követően vezették be, hogy kiderült, Észak-Olaszországban megjelent a koronavírus.

koronavírus_debrecen_ketto

Az infravörös hőmérőt elég a homlok vagy a halánték közelébe tartani, és a műszer három másodpercen belül képes kimutatni a testhőmérsékletet a Webbeteg szerint. A normál testhőmérsékletnek -  az egészségügyi szakportál szerint - homlokon történő mérés esetén 35,4-37,4 foknak kellene lennie. Információink szerint nem is az történt, hogy a lázmérő az első pillanatban 32 fokot mutatott, majd folyamatosan emelkedett az érték, hanem maradtak ezek a 32-33 fokos értékek több utasnál is. 

Forrásunkat megkereste a forgalmazó, aki szerint a mérések hibásan zajlottak. Iparági szakértők kérdésünkre elárulták, hogy nem megfelelő használat esetén (például mert túl nagy távolságról mérik a lázat) előfordulhat, hogy az eszköz alacsonyabb testhőmérsékletet mutat ki. Egy másik szakértő szerint a mutatott szám teljesen irreális, így vagy a mérést végzők hibáztak, vagy a készülékekkel lehet gond.

A Debrecen International Airport holnapra ígért tájékoztatást.

Képek: Stiller Ákos/Bloomberg via Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
országház országgyűlés parlament rendeleti kormányzás koronavírus veszélyhelyzet