Gazdaság

Akkumulátorgyárat épít Németországban a Bosch

MTI
Üzemet létesít Németországban hibrid járművekben alkalmazott akkumulátorok gyártására a Bosch - jelentette be csütörtökön az autóipari alkatrész beszállító konszern.

A németországi Eisenach városban már gyártja kísérleti jelleggel a Bosch a hibrid autókban használt 48 voltos akkumulátorait, kereskedelmi tételekben azonban csak kínai üzemében készülnek ilyen akkumulátorok. Az eisenachi üzemben 2021-ben kezdi meg a Bosch a 48 voltos akkumulátorok gyártását. Az üzem 120 alkalmazottat foglalkoztat majd.

Az akkumulátorokhoz való cellaegységeket a kínai CATL szállítja a két cég között tavaly megkötött stratégiai együttműködési szerződés keretében. A CATL az Erfurter Kreuz ipari parkban létesít üzemet akkumulátor cellák gyártására. A gyártás beindulásáig Kínából szállítja az akkumulátorcellákat a CATL a Bosch számára.

A 48 voltos akkumulátorokra épülő elektromos hajtás a járművek benzinmotorjait támogatja és így az üzemanyagfogyasztás csökkentéséhez járul hozzá. Ellentétben a plug-in-hibrid járművekkel, az ilyen hibrideket nem lehet külső áramforrásról tölteni, hanem a jármű fékezésekor keletkező energiát tárolja el. A Bosch prognózisa szerint 2025-re a világszerte értékesített új autóknak 20 százaléka rendelkezik majd 48 voltos akkumulátor technológiával.

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
koronavirus