Előfizetői tartalom

Drasztikus átalakulás előtt a könyvelő szakma

Portfolio
Idén és a jövő év elején életbe lépő jogszabályi változások olyan digitális transzformációra kényszerítik a vállalkozásokat és a könyvelői szakmát, amelynek előnyei bár nem kétségesek, azonban az átállás sok kihívással jár majd a könyvelők számára, amit nem mindenki fog tudni megugrani. A Portfolio Papírhalmok helyett digitalizáció elnevezésű szakmai klubján szerda este a változással járó nehézségekről és a szakma jövőjéről beszélgettek a piac szereplői és a NAV munkatársa.

Júliustól a NAV gyakorlatilag minden belföldi vállalkozói számlát látni fog, olyan adózók is bekerülnek az online adatszolgáltatásra kötelezettek körébe, akik áfamentes és/vagy belföldi fordított adózás alá tartozó ügyletekről állítanak ki számlát, 2021. januártól pedig azokat a számlákat is jelenteni kell majd a hatóságnak, amelyeknél a vevő természetes személy....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés