virágbolt kassza
Gazdaság

Nyugtat a kereskedelmi szövetség: nem lesz áruhiány Magyarországon

Portfolio
Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleménye szerint megnövekedett az egyes tartós élelmiszerek iránti kereslet az elmúlt napokban, azonban szerintük nem szükséges a felhalmozás, és nem lesz áruhiány a boltokban.

„Az elmúlt 24 óra forgalmi adatai azt mutatják, hogy az OKSZ tagvállalatainál egyes tartós élelmiszerek iránt a kereslet némiképp megnövekedett. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a tagvállalatok képesek garantálni az ellátásbiztonságot, áruhiányra a tartós élelmiszerekből a jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell számítani” – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Az OKSZ közlése azért is érdekes, mert tegnap megkerestük a nagy kereskedelmi láncokat az általunk is tapaszalt, koronavírussal kapcsolatos félelem miatti forgalomnövekedés kapcsán, akik mindannyian a kereskedelmi szövetséghez irányítottak bennünket. Vámos György, az OKSZ főtitkára a Portfolio-nak elmondta: a következő időszakban sem lesz gond az ellátással, elegendő élelmiszer lesz a boltokban. „Lehetnek szórványos esetek, ahol elfogy egy-egy áru, de általánossá nem válik a helyzet” – tette hozzá.

Mint megírtuk, az online rendelések esetében is több áruháznál csak néhány nappal későbbi időpontra lehet szállítást kérni, miközben korábban akár aznapra vagy másnapra is le lehet adni a rendelést az interneten.

Az OKSZ friss közleménye szerint az áruházakban nemcsak az árukészlet rendelkezésre állása stabil, a polcok feltöltése is folyamatos, de néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme nem tudja lekövetni a megnövekedett keresletet. Az áruházak az ilyen eseteket, csakúgy mint a historikusan kiemelkedő forgalmú időszakokban, megfelelő módon tudják áruházi szinten kezelni.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus, mikroszkop