koronavirus
Gazdaság

Két grafikon a koronavírus terjedéséről a világban

Portfolio
Egyre több országban bukkan fel a koronavírus, de a járvány intenzív terjedésére még inkább jellemző, hogy a három nagy Kínán kívüli fertőzési gócban gyorduló ütemben gyarapodik a regisztrált megbetegedések száma.

Azerbajdzsán, Belarusz, Kanada, Izland, Litvánia, Mexikó, Új-Zéland, Nigéria és Észak-Írország - ebben a kilenc országban találtak tegnap koronavírussal fertőzött embereket. Mindenütt csak 1-1 megbetegedést regisztráltak, tehát egyelőre nem tudunk újabb Kínán kívüli gócpontról. A  vírus ennek ellenére továbbra is gyorsuló ütemben terjed a világon. A Johns Hopkins Egyetem (Johns Hopkins CSSE) nyilvántartása szerint 5300 megbetegedésnél járunk Kínán kívül, tegnap a szám 1042-vel nőtt, ez természetesen az eddigi legnagyobb napi növekmény. (Mai részadatok szerint már 6200 körül járunk.) Ennél jobb hír, hogy a halálozások száma tegnap "csak" kilenccel nőtt az előző napi 15-höz képest.

koronavirus

A járvány a három nagy fertőzési gócban terjed igazán gyorsan. Dél-Koreában tegnapig 2337 beteget detektáltak (ezt mutatja a grafikonunk), de mára már 3150-nél jár a számláló. (A Johns Hopkins Egyetem a napi dél-koreai adatokat elég gyorsan lezárja, ezért ez a szám már a szombati véglegeshez áll közel, de az emelkedés így is gyorsuló.)

Nem sokkal biztatóbb helyzet Olaszországban sem, ahol egy nap alatt 655-ről 888-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Mivel az országban sokáig rejtőzködve terjedt a vírus, a hordozók tényleges száma valószínűleg jóval magasabb. Erre utal az is, hogy Nigériától Romániáig számos országba olasz kapcsolaton keresztül jutott el a vírus. Iránban egy nap alatt 245-ről 388-ról ugrott a hivatalos betegszám, de ezt még az iráni kormány sem gondolja komolyan, aminek a fele egyébként a hírek szerint szintén fertőzött. Valószínűleg Kínán kívül itt van igazából a legtöbb megbetegedés, független híradások szerint a betegszám és a halálozások száma is jóval magasabb a hivatalosnál.

Címlapkép: Getty Images

kórház
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kórház