Előfizetői tartalom

A magyar gazdaságot azonnal megütötte a koronavírus-járvány

Portfolio
Egyes hazai vállalatok már termeléscsökkenésre kényszerültek a koronavírus-járvány terjedése miatt, és ahogy terjed a járvány, úgy romlik a helyzet – derült ki a Portfolio körképéből. Viszonylag jó hír, hogy a magyar gazdaság kitettsége nem túlságosan nagy Olaszország irányába, azonban az olasz és a kínai problémák együttesen már ránk is érdemi hatással vannak. Nagy baj akkor lehet, ha a vírus terjedése miatt további európai karanténok alakulnak ki, és a koronavírus a következő hónapokban is a kontinensen marad. Azonban a GDP-növekedés már így is lassabb lesz, mint amit korábban lehetett várni.

Kína karanténban A koronavírus közelít Magyarországhoz, ami a gazdaságunkra is hatással lesz. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Portfolio-nak elmondta, hogy a turizmus jelentősen visszaesett a világon, amit Magyarország is megérezhet, egyre többen halasztják el az útjaikat, és az új foglalások szinte leálltak. „A beszállítói láncokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái