Előfizetői tartalom

Beütött a koronavírus: pengeélen táncol a magyar ipar

Portfolio
Gyakorlatilag már alig növekszik a magyar feldolgozóipar, ugyanis a Beszerzési Menedzser Index februári értéke 50,1 pontra csökkent. Ilyen alacsony értékre 2013 nyara óta nem volt példa. A részletekből az is kiderült, hogy a BMI összeállításában résztvevő szakemberek hangulatára rányomta a bélyegét a koronavírus, sőt. A feldolgozóipari vállalatok beszerzési vezetőinek jelzései szerint a szektor hazai társaságainak működését már közvetlenül érinti a koronavírus: több (elsősorban Kínából származó) termék esetén jeleztek hiányt.

50,1 pontra esett a februári magyar BMI, ami 2013 júliusa óta a legalacsonyabb érték. Mindez azt jelenti, hogy a februári felmérésben a koronavírus már éreztette hatását a megkérdezettek körében és nagyon közel került az index értéke a vízválasztónak tekinthető 50 pontos értékhez (a BMI 50 pont feletti értéke a feldolgozóipari tevékenységek fellendülésére, 50 pont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés