FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Fontos nap a mai: beszakadhatnak a piacok, ha Sanders lesz az elnökjelölt

Portfolio
A piacok egyelőre nem árazták be az esetleges demokrata győzelem esélyeit az amerikai elnökválasztás előtt, így ha nőni látszanak Bernie Sanders esélyei, akkor akár nagy korrekcióra is számíthatunk. Egyedül az egészségügyi szektorban tevékenykedő vállalatok papírjait tömörítő indexek zuhantak, ami nem is meglepő: Sanders „medicare for all” programja teljes átalakítást hozna az egészségügyben. Egy esetleges Biden-győzelem nem zavarná a piacokat, Bloombergnek pedig kifejezetten örülnének.

A mai szuperkedden 14 tagállamban is megtartják az előválasztást, és Bernie Sanders kiváló kezdése, valamint Joe Biden legutóbbi felemelkedése miatt megnőtt az esély arra, hogy a választás hamarosan két szereplőre korlátozódik – azt azonban hozzá kell tenni, hogy az államok döntő többségében csak most fognak szavazni, és még Michael Bloomberg sem szállt be a versenybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés