Előfizetői tartalom

Amerikát nem ütötte meg a koronavírus: nagyot nőtt a foglalkoztatottság februárban

Portfolio
Az előzetesen vártnál sokkal nagyobb mértékben, 183 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban februárban. A legnagyobb növekedést a nagyvállalatoknál mutatták ki, ott 133 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottság. A januári számokat eközben lefelé korrigálták: akkor 291 ezer helyett 209 ezerrel nőtt a szám.

A koronavírus járvány ellenére az előzetesen vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai foglalkoztatottság a magánszektorban, a 155 ezres Dow Jones becslés helyett 183 ezer fővel februárban az ADP adatai szerint – írja a CNBC. Ezek közül 133 ezer új munkahelyet az 55 főnél nagyobb vállalatok hoztak létre. A növekedés így az éves átlag (154 ezer) felett volt. Szektorok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés