Előfizetői tartalom

Karantén, otthoni munka, szabadság - Mit tehetnek a vállalatok egy járvány idején?

Cselédi Zsolt, Oppenheim
Szerdán kiderült: két koronavírussal fertőzött beteg van Magyarországon. Közben egyre több európai vállalat reagál a koronavírus terjedésére, amióta Olaszországban karantént alakítottak ki. A hírek szerint ebben a helyzetben a Magyarországon működő vállalatok is elkezdtek felkészülni. Cselédi Zsolt, az Oppenheim partnere ezért összegyűjtötte, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a munkáltatónak ilyen esetekben.

Elöljáróban szeretném megjegyezni, hogy jelenleg Magyarországon nincs közvetlen és tényleges egészségügyi vészhelyzet, amelyet a törvény szigorúan szabályoz. Ebből következően korábbi precedens hiányában a munkáltatónak különösen körültekintőnek kell lennie bármilyen intézkedés bevezetésével kapcsolatban, legyen az akár a munkavállalók egészségének megóvása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés