Előfizetői tartalom

Koronavírus: haladékot kapott az emberiség a klímaválság megoldására

Míg a világ mind nagyobb része a koronavírus terjedése miatt retteg, a járvány csendben ha nem is választ ad, de legalább is átmenetileg közelebb viszi az emberiséget a valaha volt egyik legnagyobb kihívása megoldásához, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. A klímaváltozás első számú felelősének tartott szén-dioxid-kibocsátás ugyanis - egyelőre még csak Kínában - akkorát zuhant, nagyrészt a koronavírus ipari termelést és közlekedést visszafogó hatására, ami már globális léptékben is érzékelhető. Ezzel együtt jelenleg erősen kérdéses, hogy hosszabb távon is megspórolhatjuk-e a koronavírus-járvány miatt nem kibocsátott üvegházhatású gázt, sőt.

Sustainable World 2020 A klímasemlegesség és a fenntartható vállalati működés lesz a fókuszban a Sustainable World konferencián április 22-én. INFÓJELENTKEZÉS Kína légszennyezése napjainkra olyan hatalmas mértékűre nőtt, hogy a helyi CO2-kibocsátás átmeneti csökkenése a globális emisszió szintjén is érzékelhető. A kínai gazdaság szén-dioxid-kibocsátása már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái