Előfizetői tartalom

Újabb kamatvágás várható a Fedtől két héten belül a koronavírus miatt

Portfolio
Az e hét keddi rendkívüli, 50 bázispontos, kamatvágás után a március 18-i ülésen újabb legalább 25 bázispontos kamatvágásról határozhat a Fed – várják a piaci szereplők a Marketwatch körképe szerint. Ezt tükrözi az is, hogy az amerikai 10 éves hozam újabb történelmi mélypontra, 0,83%-ra zuhant, azaz bő egy hét alatt több mint 50 bázispontot szakadt, a dollár pedig világszerte hanyatlik a főbb devizákkal szemben.

Nem a hanyatló részvénypiacot akarják megtámogatni a Fednél, hanem a koronavírus miatt a gazdaság várható jelentős lassulását igyekeznek tompítani és ezért vágnak rövidesen újra az alapkamaton – vélik az amerikai portál által idézett szakértők. A Detusche Bank szerint az idei első félévben csaknem nulla közelébe lassul az amerikai gazdaság növekedési üteme, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés