Előfizetői tartalom

Mit tehet a világ a koronavírus hatásai ellen? Megszólalt az IMF

Portfolio
Célzott intézkedésekkel kellene védekezni a világ kormányainak a koronavírus gazdasági hatásaival szemben, a jegybankoknak pedig fel kell készülniük, hogy szükség esetén likviditást nyújtsanak a bankoknak és a vállalatoknak – olvasható abban a blogbejegyzésben, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főközgazdásza jegyez. A szervezet konkrét javaslatokat is tesz a kormányoknak a lehetséges lépésekre.

Gita Gopinath, az IMF főközgazdásza sürgeti, hogy a kormányok minél előbb hozzanak jelentős intézkedéseket, melyek megvédhetik a fogyasztókat a koronavírus-járvány lehetséges negatív hatásaitól, ebben a jegybankoknak is partnereknek kell lenniük. A szakember kiemeli, hogy a vírus „emberi költségei” fenyegető ütemben emelkednek. Gopinath szerint a potenciális kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés