Előfizetői tartalom

Bréking! Sokkoló előrejelzés Varga Mihálytól, nem kizárt a magyar recesszió!

Portfolio
Egyelőre nagyon bizonytalan becslések vannak arra vonatkozóan, hogy a koronavírus gazdasági hatása milyen lesz, de abban egyetértés van, hogy nem várható a helyzet javulása - mondta Varga Mihály Pénzügyminiszter az InfoRádió kedd esti műsorában. A Kínából indult folyamatok biztosan keményen érinteni fogják a magyar gazdaság legfontosabb ágazatait és szereplőit. Varga Mihály így azt sem zárja ki, hogy a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén – ha elhúzódik a járvány – idén akár kismértékben vissza is esik a magyar gazdaság.

Nagyon ritka a világgazdaságban az a helyzet, amikor egy olyan válságperiódus merül fel, ami egyszerre üti meg a keresleti és a kínálati oldalt. Most a kereslet lefagyott, ugyanakkor a kínálati oldalon is problémák vannak, mert nem készülnek el a termékek az alkatrészek hiányában, vagyis egy olyan folyamat indult el, amelynek nagyon nehéz megbecsülni a valós hatását – mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés