Előfizetői tartalom

A gazdaság után a politikát is letarolhatja a koronavírus: több választás is elmaradhat

Portfolio
Az Európai Parlament már lefújta az eheti üléseit, és az olasz alkotmányos népszavazást is elhalasztották a koronavírus miatt, nem csak ezek lehetnek viszont a politikai következmények. A következő három hónapban számos parlamenti és helyhatósági választást tartanak a világon, köztük sok érintett országban is, amelyeket a járvány terjedése miatt akár le is fújhatnak majd. Közben a demokrata előválasztás is most zajlik, és a járvány az Egyesült Államokban is gyorsan terjed.

Növekvő ütemben terjed a koronavírus Európában, és kevés olyan ország van, ahol még nem jelent meg a vírus. A járvány terjedésével a gazdasági várakozások is meredeken romlanak, ma már egy világgazdasági recesszió sem tűnik kizárható forgatókönyvnek. Az eurózónában nagy gondot jelenthet, hogy az olasz gazdasági helyzet egyenesen kilátástalan, de az egész eurózónában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés