Előfizetői tartalom

Hogyan hat a veszélyhelyzet kihirdetése a gazdaságra? - Gyorsértékelés

Portfolio
A kormányzat ma bejelentett lépései érdemben fékezhetik a koronavírus terjedését azáltal, hogy fontos fertőzési csatornákat zárt le, ám az iskolák nyitva tartásával az egyik legfontosabb utat nyitva hagyta. A gazdasági hatások így is érdemiek lehetnek, a szolgáltató szektor több szereplője kerülhet nehéz helyzetbe, a GDP-növekedés pedig szemmel láthatóan kisebb lehet az intézkedések eredményeképp.

Különleges jogrend hatályba lépéséről döntött a kormány a koronavírus-járvány magyarországi fékezése érdekében. Ennek értelmében visszatér a határellenőrzés a schengeni határokon, csak a magyar állampolgárok léphetnek be hazánkba a leginkább fertőzött országokból és bezárnak az egyetemek, színházak, mozik. A kormány lépéseinek várható hatása: a vírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés