Előfizetői tartalom

Két ellenség ellen harcol egyszerre az EKB, de egyik ellen sincs hatásos fegyvere

Portfolio
Ma tart kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank és ennek eredményéről 13:45-kor tesz bejelentést, majd 14:30-tól Christine Lagarde új EKB-elnök magyarázza el ezeket. A fő téma a koronavírus negatív gazdasági hatásainak lehetséges orvoslása mellett a pénzpiaci pánik lesz. A mai döntés azért is különösen érdekes, mert az EKB-nak csak korlátozott eszközei vannak a mínusz fél százalékos irányadó ráta mellett, így a piaci kedélyek csillapítására a kis kamatvágás mellett akár a mennyiségi lazítás eszközéhez is nyúlhat a kkv-knak nyújtott támogatások mellett.

A mai EKB-ülés lesz az első komoly teszt az új elnök, Christine Lagarde előtt.  A központi banknak alig maradt eszköze a gazdasági visszaesés és infláció lassulás ellen, miközben több, korábban nem látott problémával is egyszerre kell szembenéznie. Az Európai Központi Bank mai ülésén arról tanácskoznak majd, hogy miként tudnak reagálni a koronavírus eurózónára gyakorolt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái