Előfizetői tartalom

Macron: az összes francia oktatási intézményt bezárjuk hétfőtől a koronavírus miatt

MTI
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hétfőn újabb utasításig bezár a bölcsődéktől az egyetemekig a teljes francia oktatási rendszer - jelentette be a francia elnök. Az önkormányzati választások vasárnapi első fordulóját még megtartják az egész országban, a demokrácia fenntartása érdekében. Mivel nagyon gyorsan emelkedik a francia fertőzöttek száma és kezd hasonlítani a felfutás a drámai olasz folyamatokhoz, ezért várható volt Macron mai bejelentése.

Emmanuel Macron csütörtök este az országos televíziókban élőben közvetített beszédében úgy vélte, hogy Franciaország az elmúlt száz év legsúlyosabb egészségügyi válságát éli. Az elnök ezért mindenkitől azt kérte, hogy a lehető legszükségesebbre korlátozza a mozgását, valamint azt javasolta a 70 évesnél idősebbeknek, hogy ha nem szükséges, ne hagyják el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés