Előfizetői tartalom

Megszólaltak a tanárok: be kell zárni a magyar iskolákat

Portfolio
Nagyon fontos lenne minden fronton a megelőzés, az, hogy a gyermekek, az óvoda, iskola ne legyen terjesztője a vírusnak, hiszen sok helyen még mindig nincs kézfertőtlenítő, de van, ahol a szappan és a kéztörlő is hiányzik - írja a PDSZ, akik szerint a koronavírus miatt be kell zárni az iskolákat. A kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, de az közoktatási intézményeket nem zárta be, csak az egyetemeket. Sőt, megtiltotta az igazgatóknak, hogy saját hatáskörben iskolákat zárjanak be. A PDSZ szerint azt a tényt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a pedagógusok átlagéletkora már igen magas, és sok intézményben a nyugdíjas kollégák alkalmazásával tudják csak enyhíteni a tanárhiányt. A PDSZ szerint nem igaz, hogy évet kellene ismételni, ha most bezárnák az iskolákat.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének véleménye szerint be kell zárni a nevelési-oktatási intézményeket. Bár a fiatal korosztály megbetegedési rátája szerencsére alacsony, észrevétlen vírushordozóként azonban nagy veszélyt jelenthetnek a vírus terjedése szempontjából - írja a PDSZ, akik szerint a családon belül és zárt csoportokon belül igen magas a fertőzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés