Előfizetői tartalom

Végjátékhoz érkezett az argentin dráma: jöhet a szomorú befejezés

Portfolio
Argentínának államadósság-megújítási problémákkal kell szembenéznie, miután hamarosan lejárnak a kötvényei, és a nemzetközi tartalékokból sem tudja finanszírozni a lejáró összeget. A gazdasági miniszter szerint jelentős engedményeket kell kapnia az országnak – a kamatfizetést például pár évig nem tudják teljesíteni, a fiskális szigort viszont nem fogadják el.

Argentínának jelentős engedményekre lesz szüksége, mintegy 70 milliárd dollár összegű, külföldiekkel szemben fennálló tartozást kell újrastrukturálni a hitelállományán belül – mondta el Martin Guzman gazdasági miniszter a Reutersnek. Guzman a decemberi hivatalba lépése óta először nyilatkozott a nemzetközi sajtónak.  A gazdasági miniszter elmondta, hogy a március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés