Előfizetői tartalom

„Csak a recesszió bevállalásával tudjuk megállítani a koronavírust”

Portfolio
Miután azt látta csütörtökön, hogy az amerikai politikai torzsalkodás és az alkalmatlanság miatt nem tud a washingtoni politika hathatós lépéseket hozni a koronavírus elleni küzdelemben, Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője egy hat pontból álló listát mutatott be élő adásban a nézőknek. Ezt szerinte minél előbb meg kell valósítani a reálgazdasági összeomlás és pénzügyi válság elkerülése érdekében. Üzenete lényege az, hogy be kell vállalni azt a kockázatot, hogy recesszióba taszítják az intézkedések a gazdaságot annak érdekében, hogy megállíthassák a vírus terjedését.

Cramer szerint azért kell egy masszív szövetségi szintű mentőcsomag, mert a vírus terjedésének lassításához az emberek találkozásait kell megakadályozni a legkülönbözőbb események lemondásával, ez pedig nagyon rossz az üzleti életnek, de közben életben kell tartani az üzleti életet. Javaslata szerint tehát: széles körben el kell halasztani a gazdasági szereplők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés