Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarországnak sincs második esélye

Meglepő kijelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli interjújában. A tanároknak fizetés nélküli szabadságot, a diákoknak évismétlést helyezett kilátásba abban az esetben, ha bezárnák az iskolákat a koronavírus-járvány fékezése érdekében. Nos, tőlünk Nyugatra (és immár Keletre is) ezt a kérdést sokkal rugalmasabban kezelik. Látszik, hogy Magyarország nagyon nem akarja bezárni a közoktatási intézményeket, miközben a koronavírus már itt van közöttünk. A kormánynak nagyon vékony pengeélen kell egyensúlyoznia, de egy biztos: egyetlen országnak sincs második esélye.

Orbán Viktor szavaiból ma kiderült, hogy nem adna fizetést a tanároknak abban az esetben, ha a kormány bezárná az iskolákat. Sőt, szerinte ez a tanév is „véget érne”. Utóbbi nyilatkozata nem meglepő annak tükrében, hogy már Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is úgy vélekedett, hogy ebben az esetben évet kellene ismételni. A miniszterelnök azonban most...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái