Előfizetői tartalom

Orbán Viktor a koronavírusról: "felmérhetetlenül súlyos következményekkel kell szembenézni"

Portfolio
Kínában a járvány felfutási szakasza eltartott 5-6 hónapig, így az az igazság, hogy a koronavírus járvány terjedése Magyarországon se 1-2 hétig, hanem több hónapig fog tartani és azután még jónéhány hónapig eltart, amíg visszatérünk a kiinduló helyzetbe – hangsúlyozta az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint már most kezd megállni a magyar gazdaság és összességében "felmérhetetlenül súlyos következményekkel kell szembenézni". Azt tervezik, hogy összegyűjtik azokat az információkat, hogy hogyan tudják majd beindítani a gazdaságot egy újratervezett költségvetéssel és közösségi erőfeszítéssel.

Orbán Viktor legfontosabb üzenetei a rádióinterjúban: Nem érdemes azt a remény táplálni, hogy ez egy 1-2 hét alatt lezajló nehéz időszak lesz, „hosszú hónapokig tart majd”. „Két hét múlva nem lesz jobb a helyzet, csak rosszabb lesz”. Többfajta erőre van egyszerre szükség a helyzet kezelésére: a legfontosabb a lelki erő és az, hogy a járvány hatását korlátozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés