Előfizetői tartalom

Ez is a koronavírus miatt van: így még sosem közlekedtek a külföldi autósok Magyarországon

Portfolio
Ausztria és Szlovénia napokkal ezelőtt lezárta az Olaszországgal közös határát, Szlovákia, Csehország és Lengyelország pedig nemrég döntött arról, hogy a külföldiek egyáltalán nem léphetik át a határt (mindegy honnan jönnek). Magyarország eközben csütörtök estétől ellenőrzi a szlovén és osztrák határokat, a külföldi autósok meghatározott feltételekkel, de átjuthatnak. És ez csak a régiós országok sora, ha a szélesebb európai képet nézzük, akkor kijelenthető: nem meglepő módon a koronavírus terjedése véget vetett az uniós állampolgárok EU-n belüli szabad áramlásának. Az osztrák határon átkelő olvasónk tapasztalata alapján azt is bemutatjuk, hogyan közlekednek most idehaza a külföldi autósok.

A koronavírus gyors ütemű európai terjedése érthető módon gyakorlatilag megszüntette az Európai Unió állampolgárainak szabad áramlását, a tagállamok egymás után hozzák a külföldiek beutazását korlátozó intézkedéseket. Ezek az intézkedések egyszerre épülnek egymásra és élnek egymás mellett, így például: a nulladik lépés (amely nélkül érthető módon a többi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái