Előfizetői tartalom

Gyenge évkezdet az építőiparban

Portfolio
Éves alapon visszaeséssel indult az év az építőipar számára. A jelenség mögött az húzódhat meg, hogy uniós finanszírozású projektek tavaly év eleji megugrását a idén (az uniós költségvetési ciklus vége felé járva) nem sikerült megismételni. Teljesen azért nem fogyott ki a szufla az ágazatból, de a koronavírus járvány rövid távon, a rendelési állomány csökkenése közép távon árnyékolja be a kilátásokat.

2020 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a decemberihez mérten 0,9%-kal emelkedett. A havi index jelzi, hogy nem tűnt el a növekedés teljesen az építőiparból, és az éves alapú visszaesést elsősorban a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés