Előfizetői tartalom

Itt vannak az első jelek: komoly recesszió jöhet Németországban

Portfolio
Története legnagyobb havi zuhanását szenvedte el a német ZEW gazdasági hangulatindex, a februári plusz 8,7 pontról mínusz 49,5 pontra esett vissza a gazdasági helyzet értékelése. Ezzel 2011 decembere óta a legalacsonyabb szinten van a mutató. Az ING Bank közgazdásza szerint ez jókora recessziót vetít előre a német gazdaságban, az idén 1,5%-nál nagyobb visszaesésre számítanak.

A jelenlegi gyorsan változó környezetben még mindig nehéz megbecsülni a koronavírus-járvány gazdasági hatásait – írja elemzésében Carsten Brzeski, az ING Bank vezető közgazdásza. Csak tegnap jelentették be a német üzletek és éttermek részleges bezárását, ma reggel pedig a Volkswagen-csoport számolt be átmeneti leállásról, amit további hasonló hírek követnek majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés