Előfizetői tartalom

Kimondták: globális recessziót okoz a koronavírus, sok csőd lesz

Portfolio
A koronavírus által okozott hirtelen gazdasági leállás idén globális recessziót okoz, a vállalati csődráták pedig megugranak – jelezte az S&P Global elemzőcég a Reuters tudósítása szerint. Ugyanígy globális recesszió már az alapforgatókönyve a Morgan Stanley-nek is, de szerintük az Egyesült Államok kormánya és jegybankja masszív támogatást nyújt a helyzet átvészeléséhez.

A hitelminősítő cég elemzői szárnya, az S&P Global szerint az Egyesült Államokban a nem-pénzügyi vállalatok körében a csődráta 10% fölé ugorhat, míg Európában megközelítheti a 10%-ot idén. A vállalatok számára sok kihívást jelent az, hogy a gazdaságok hirtelen leállnak a koronavírus elleni védekezés érdekében, így a bevételeik elapadnak, miközben szigorodnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés