dollár roll
Gazdaság

Kiszivárgott az amerikai kormány terve: gigantikus mentőcsomag készül

Portfolio
Nagy összegű, 850 milliárdos csomagot készül elfogadni a Trump-kabinet, derült ki a pénzügyminiszterhez közel álló forrásokból. Így próbálná meg az amerikai kormány enyhíteni a koronavírus gazdasági hatásait.

Az amerikai pénzügyminiszter környezetéből kiszivárgott információk szerint Steve Mnuchin egy 850 milliárd dolláros élénkítő csomagon dolgozik a koronavírus okozta visszaesés hatásainak enyhítésére – írja a Wall Street Journal. Egyelőre a konkrét jogszabályok megalkotása van terítéken. 

Mnuchin az intézkedés körvonalait átbeszélte a republikánus szenátorokkal a Kaptóliumban, és várhatóan a párt kedden tartandó ülésén részletesebben ismerteti a javaslatot.

A csomag a forrás szerint 50 milliárd dollárral segíti majd a légitársaságokat, illetve szerepelhet benne a béreket terhelő adók csökkentése is. A javaslat a források szerint Trump elnök aláírására vár.

Mnuchin emellett arra biztatta az egyeztetésen a republikánus szenátorokat, hogy fogadják el az előttük fekvő törvényjavaslatokat, amely szélesebb körben elérhetővé tenné a teszteléseket, valamint lehetővé tenné a fizetés nélküli szabadságot a vírus által érintett munkavállalók számára.

Hétfőn ennél drasztikusabb javaslatok is kiszivárogtak, vannak olyan vélemények, melyek szerint alanyi jogon kellene 1000 dollárt (vagy más összeget) adni az amerikai állampolgároknak, hogy azzal pörgessék fel a fogyasztást. 

Közben a mai napon látott napvilágot a februári kiskereskedelmi adat. A várt 0,2%-os növekedés helyett a kiskereskedelem 0,5%-os visszaesést mutatott januárhoz képest. A visszaesés márciusban várhatóan jóval magasabb lesz, mivel a lezárások csak most indultak be igazán.

Címkapkép: Getty Images

shanghaikina
koronavirus2
BÉT 4iG
tőzsde, dollár, árfolyam
autóipar járműgyártás robot
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
koronavirusclk