Előfizetői tartalom

Szlovákiában azzal számolnak, hogy májusban tetőzik a koronavírus járvány

Portfolio
A szlovák Egészségpolitikai Intézet (IZP) nyilvánosságra hozta a koronavírus terjedését vizsgáló tanulmányát, amelyből az derült ki, hogy április végéig 24 ezer ember szorul majd kórházi kezelésre az ötmillió lakosú országban, közülük 1000-en szorulnak majd intenzív kezelésre. Az esetszámok pedig csak ekkor fognak megugrani igazán.

Szlovákia rendkívül szigorú intézkedéseket hozott, a régióban az elsők között zárta le határait és rendelt el boltzárat. A most megjelent tanulmány szerint mától számítva 58 napja van a szlovák korházaknak arra, hogy felkészüljenek a legmagasabb esetszámra. Ha az intézkedéseket nem hozták volna meg, akkor ettől a héttől számított 61. napon a szlovák egészségügy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés