Előfizetői tartalom

Elemzők: a globális recesszió már az alapforgatókönyv

MTI
A globális recesszió vált alapeseti előrejelzéssé a londoni elemzői közösség szerdán ismertetett legfrissebb helyzetértékeléseiben, de a központi forgatókönyvek az új koronavírus okozta járvány rövid, éles gazdasági sokkja után fellendüléssel számolnak. Az új alapeseti prognózisok a közép-európai EU-gazdaságokban is időleges recessziót, utána viszont robusztus élénkülést valószínűsítenek.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzőstábja szerdai tanulmányában közölte: új alapeseti előrejelzése szerint a globális hazai össztermék (GDP) az idei első negyedévben 0,3 százalékkal, a második negyedévben 0,6 százalékkal csökken negyedéves összevetésben, így a világgazdaság 2020 első felében technikai recesszióban lesz. A konszenzusos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés