Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: akár 20%-os amerikai munkanélküliség is jöhet, cáfol az alelnök embere

Portfolio
Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter zárt ajtók mögött azt mondta kedden republikánus vezetőknek: 20%-os munkanélküliség is jöhet az Egyesült Államokban, ha nem kezelik jól a koronavírus miatt kialakult válságot – tudta meg a Reuters egy illetékes forrástól. Mike Pence amerikai alelnök szóvivője cáfolta, hogy ez egy becslés lett volna, és egyébként is azon dolgozik az elnök és stábja, hogy minél inkább csökkentsék a vírus negatív hatásait.

A hírügynökség emlékeztet rá, hogy Mnuchin tegnap személyesen győzködte a republikánus képviselőket, hogy fogadják el az 1000 milliárd dolláros amerikai költségvetési élénkítő programot, amelynek keretében két héten belül mindenkinek 1000 dolláros csekkeket osztanának és megsegítenék a légitársaságokat, illetve egyéb cégeket. A készülő amerikai csomagról bővebben:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés