Előfizetői tartalom

Koronavírus: sorra jelentik be az országok a gazdaságélénkítő csomagokat

Portfolio
|
MTI
Az idei első negyedévben 9%-os (!) éves alapú gazdasági visszaesést okoz a koronavírus Kínában a Goldman Sachs szerint, eddig 2,5%-os növekedést vártak és bár a második negyedévtől kezd majd helyreállni az élet az ázsiai óriásgazdaságban, de az éves átlagos növekedés is csak 3%-os lesz az eddig várt 5,5% helyett. Közben Kínában egyre nagyobb bajt okoz a hazatérő emberek által behozott koronavírus. Számos ország előállt már egyre szigorúbb kijárási kolározásokkal, illetve gazdaságélénkítő csomagokkal, amikre szükség is lesz, mert több nagy elemzőház szerint globális recesszió lesz idén. Az EU közben megállapodott arról, hogy 30 napra bezárja a külföldiek előtt a határait.

2020. március 18. 00:45 Megosztás Luxemburgban három hónapos szükségállapotot hirdettek ki Luxemburgban három hónapig tartó szükségállapotot hirdetett ki a kormány kedden, a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében - írja a helyi sajtó....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés