Előfizetői tartalom

Nagyon fájni fog a koronavírus-járvány a magyar gazdaságnak

Egy hét alatt harmadszor rontotta a magyar gazdaság növekedési kilátásait az Erste Bank, a cég elemzői már csak 1,1%-os növekedést várnak 2020-ra. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy az eurózóna recessziója mellett a régió néhány országában sem elképzelhetetlen gazdasági visszaesés. A költségvetés várhatóan igyekszik majd kihasználni a rendelkezésre álló mozgásteret, a GDP 2,5 százaléka lehet a hiány.

Tényleg nem lesz itt növekedés? Már a múlt héten beszámoltunk arról, hogy a korábbi 3,6%-ról 3,3%-ra rontotta magyar növekedési becslését az Erste Bank 2020-ra azzal párhuzamosan, hogy a régió többi országában is romló kilátásokat fogalmazott meg. Ezt az előrejelzést húzták most még lejjebb, méghozzá erőteljesen két lépésben. A bank elemzői szerint az idén mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés