Előfizetői tartalom

Koronavírus: Magyarország Achilles-sarkainak kell most helytállni

A magyar kormánynak vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a magyar gazdaságot tartós növekedési pályára állította, csökkentette a sebezhetőségét, vagyis válságállóbbá tette az országot. Azonban voltak komoly hiányosságai is, mégpedig az oktatásban és az egészségügyben, amit évek óta hangsúlyoznak a szakértők. És most egy olyan válság előtt állunk, ahol a magyar gazdaság Achilles-sarkait éri a kihívás, a koronavírus ugyanis ezt a két alulfinanszírozott szektort teszi próbára.

A magyar makrogazdasági helyzet rózsásnak tűnik. A GDP-gyorsan növekedett az elmúlt években, a foglalkoztatás a rendszerváltás óta nem látott rekordra emelkedett, a munkanélküliség mélyben, az államadósság és a külföldiek kezében lévő adósság szépen csökkent, igaz, a fizetési mérleg többlete elolvadt a „magas nyomású gazdaság” miatt. Vagyis a magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés