Előfizetői tartalom

Parragh: „beleálltunk a földbe”, az összes nem létfontosságú boltot be kéne zárni

Portfolio
Amíg nem látunk tisztábban a koronavírus negatív gazdasági hatásaival kapcsolatban, korai lenne az államnak nagyobb szerepet vállalnia a kárenyhítésben, de minden boltot be kellene záratni az élelmiszerüzleteken kívül a vírus terjedésének lassítására – nyilatkozta a hvg.hu-nak Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a taxisokon kívüli körnek is célszerű lenne megadni a katás kedvezményt és a kormány bizonyára dolgozik még további intézkedéseken. Szerinte „valóban több százezres létszámleépítés várható, illetve van már ma is.”

Az interjú főbb üzenetei: „Satuféknek tűnik mindaz, ami most bekövetkezett, és beleálltunk a földbe” - így kommentálta a kormány gazdaságvédelmi akciópontjait. Az elnök arra számít, hogy azt az adófizetői mentességet, hogy a katát csak a taxisoknak ne kelljen fizetniük, a következő hónapokban másokra is kiterjeszti majd a kormány, hiszen mindegyik piaci szereplő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái