Előfizetői tartalom

A lakosság teljes mellszélességgel támogatja a szigorú intézkedéseket hozó kormányokat

A koronavírus járvány erőteljesen korlátozza a lakosság mobilitását, a kormányoknak viszont sok esetben már nincs más lehetősége, mint a korlátozó intézkedések meghozatala, végső esetben a kijárási tilalom és annak rendészeti és katonai felügyelete. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a rendkívüli helyzet alatt hozott szigoró intézkedések rontanak a kormány népszerűségén, a friss adatok azonban mást mutatnak.  Szlovákiában és Olaszországban, ahol szigorú korlátozásokat vezettek be, az aktuális kormányfők támogatottsága kilőtt - mindkét esetben alacsony bázisról.

A koronavírus-járvány megállítani vagy megfékezni csak úgy lehet, ha valamilyen módon korlátozzuk a társadalmi interakciókat. A kormányzatnak erre több eszköze is van, kezdve a boltzáraktól egészen a kijárási tilalomig. Ezek népszerűtlen intézkedések, hiszen a lakosság mozgásterét és mindennapi életét is nagymértékben befolyásolják. Az nem meglepő, hogy sokan megértik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái