FONTOS Visszatér a rettegett benzinárstop?! Hajszálnyira vagyunk az autósok rémálmától
 
Előfizetői tartalom

A lakosság teljes mellszélességgel támogatja a szigorú intézkedéseket hozó kormányokat

A koronavírus járvány erőteljesen korlátozza a lakosság mobilitását, a kormányoknak viszont sok esetben már nincs más lehetősége, mint a korlátozó intézkedések meghozatala, végső esetben a kijárási tilalom és annak rendészeti és katonai felügyelete. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a rendkívüli helyzet alatt hozott szigoró intézkedések rontanak a kormány népszerűségén, a friss adatok azonban mást mutatnak.  Szlovákiában és Olaszországban, ahol szigorú korlátozásokat vezettek be, az aktuális kormányfők támogatottsága kilőtt - mindkét esetben alacsony bázisról.

A koronavírus-járvány megállítani vagy megfékezni csak úgy lehet, ha valamilyen módon korlátozzuk a társadalmi interakciókat. A kormányzatnak erre több eszköze is van, kezdve a boltzáraktól egészen a kijárási tilalomig. Ezek népszerűtlen intézkedések, hiszen a lakosság mozgásterét és mindennapi életét is nagymértékben befolyásolják. Az nem meglepő, hogy sokan megértik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés