Előfizetői tartalom

Akkora földrengés volt Zágráb körül, hogy a Dunántúlon is érezni lehetett

Portfolio
Zágráb közelében a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés volt vasárnap reggel fél 7 előtt pár perccel, majd 5-ös erősségű utórengés 7 óra körül, amelyeket még a Dunántúl nyugati részén is sok településen érezni lehetett. Jelentős károk keletkeztek a horvát fővárosban, itthoni károkról egyelőre nem érkezett jelentés. Egy harmadik utórengés is volt, amely 3-as erősségű volt, a horvát elnököt evakuálták a lakásából.

Amint a földrengéseket monitorozó oldal térképén látszik, az utóbbi 24 órában a zágrábi földrengés kiugróan erős volt: Az alábbi összesítés szerint pedig az is látszik, hogy ma reggel kettő erős földrengés is volt Zágráb közelében, előbb magyar idő szerint fél 7 előtt 5,3-as, majd 7 órakor 5-ös. A horvát földtani intézet szerint az első rengés 5,5-ös erősségű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés