Előfizetői tartalom

Így éld túl a karantént - Pszichológusok adnak tippeket, hogy ne őrülj meg

Portfolio
Néhány hónappal ezelőtt még elképzelhetetlen volt, ami manapság zajlik. Szerte a világban karantént és kijárási tilalmat rendeltek el a helyi hatóságok, ahol még nem, ott is elkezdődtek az önkéntes karanténok, a közösségektől való visszavonulás. Ezek a lépések szükségesek ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Pszichológusok adtak tippeket a CNBC hasábjain, hogy hogyan vészelhetjük át a karantén időszakát.

Egy neves orvosi folyóirat, a The Lanclet nemrégiben publikált egy tanulmányt arról, hogy a karanténnak jelentős pszichológiai hatásai lehetnek, az idegességtől kezdve az alvászavarokon át a poszttraumás stresszig. Ezt megerősítette egy másik tanulmány is, ami a 2003-as SARS-kitörést vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy a karanténba zárt embereknél 10 és 29 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés