Előfizetői tartalom

Koronavírus: Óriási recessziót jósolnak Magyarországnak

Portfolio
A koronavírus okozta leállással kapcsolatban egyre romló gazdasági előrejelzéseket olvashatunk. Pár hete még a recesszió belengetése volt meglepő, ma már evidenciának tekintetjük, hogy idén visszaesés várható. A Morgan Stanley friss elemzése ennél is borúlátóbb: szerintük a harmadik negyedévben 8,5%-os is lehet a recesszió, és a negyedik negyedévben sem mérséklődik jelentősen - igaz, jövőre látványos felívelés jöhet. A fiskális válaszok egyelőre nem teljesen ismertek, a lengyel és a cseh kormány viszont egyelőre grandiózusabb tervekkel állt elő, mint a magyar. Hozzá kell tenni, várhatóan itthon is nagyobb összegű csomag várható.

A régiónkat is elérte a koronavírus, az arra adott válaszok pedig nagymértékben visszavethetik a gazdaságokat. Noha egyelőre nem tudjuk a pontos hatásokat, az előrejelzések már készülnek. A Morgan Stanley például már elkészítette a GDP várakozásait három országra, köztük Magyarországra: Eszerint a három vizsgált ország, Lengyelország, Csehország és Magyarország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái