Előfizetői tartalom

30%-os munkanélküliség is jöhet Amerikában a Fed egyik vezetője szerint!

Portfolio
Úgy tűnik, nem is volt annyira pesszimista az amerikai pénzügyminiszter egy múlt heti zárt ajtók mögötti tanácskozáson, amikor a kiszivárgott hír szerint arról beszélt, hogy akár 20%-os munkanélküliség is jöhet. Az amerikai St. Luis-i Fed elnöke, James Bullard ugyanis azt mondta a Bloombergnek adott nyilatkozatában: szerinte a következő hónapokban 30%-ig is ugorhat a munkanélküliség a koronavírus miatti teljeskörű gazdasági leállás miatt, ami az amerikai GDP-t 50%-kal csökkentheti a második negyedévben.

Bullard szerint most végülis a gazdaság menedzselt leállítása zajlik, ami a második negyedévet különösen megviseli, majd a harmadik negyedév átmeneti lesz, aztán a rá következő két negyedév nagyon erős gazdasági növekedést hozhat. A jegybankár természetesen azt is bemondta, hogy minden tőle telhetőt igyekszik megtenni a Fed, további csomagok is az asztalra kerülhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés