Előfizetői tartalom

Államosítással is menthetik az amerikai vállalatokat - Ezek a szektorok az elsődleges "célpontok"

Portfolio
Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter ma további intézkedéseket helyezett kilátásba a koronavírus gazdasági hatásainak tompítására, elmondása szerint lehetőség van arra is, hogy részvénytársaságokban szerezzen részesedést az állam. Ez nem példa nélküli az amerikai vállalatok történetében és az alapján, hogy mely szektorok kértek eddig állami segítséget, gyanítható, hogy kik lesznek az intézkedés elsődleges célpontjai.

A Fed mai lépése után megszólalt Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter, aki arról beszélt, hogy hamarosan elfogadhatják a kormány gazdasági csomagját és további intézkedések is vannak a tarsolyukban. Példaként említette, hogy akár részvénytársaságokban is részesedést szerezhetnek. Ez a lépés nem lenne példa nélküli az amerikai vállalatoknál sem, sőt, a válságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés