Előfizetői tartalom

Ez már nem 2008, sokkal durvább - ez már 1918

Portfolio
Felejtsük el 2008 zuhanó piacait – a Covid-19-válság sokkal inkább az 1918-as influenzajárvánnyal vonható párhuzamba – véli a Fidelity International tőkepiaci szakértője. Ha megnézzük az akkori és a mostani helyzet közötti hasonlóságokat, fogalmat alkothatunk arról, hogy várhatóan milyen lesz a mostani járvány lefolyása, és milyen hatást gyakorol majd a világgazdaság különböző ágazataira – teszi hozzá.

A 2008-as Lehman-válság egy úgynevezett mérlegrecesszió volt Bármilyen súlyos is a mostani krízis, azért a helyzet mégsem ugyanaz, mint a 2008-ban kirobbant pénzügyi világválság. Ez utóbbi ugyanis egy mérlegrecesszió volt, melyet az összeomló lakáscélú jelzálogpiac és a bankokba vetett bizalom hiánya idézett elő – írja a Fidelity. A lakáscélú ingatlanok a fogyasztói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés