Előfizetői tartalom

Trump Kínával való viaskodása miatt szabadult el Vuhanban a járvány? – Fontos részletek szivárogtak ki

Portfolio
A Donald Trump amerikai elnök által folytatott Kína-ellenes stratégiának esett áldozatul egy kulcsfontosságú amerikai járványügyi szakértői poszt Pekingben még tavaly júliusban és ez hozzájárult ahhoz, hogy maga az Egyesült Államok és sok más ország is csak későn ismerte fel a koronavírus veszélyeit a kínaiak elhallgató stratégiája mellett – mutatott rá hosszú, négy illetékes forrással megtámogatott anyagában a Reuters. A most kiszivárgott információk egészen más megvilágításba helyezik a Vuhanból elszabadult, most már az Egyesült Államokban is drámai felfutást okozó koronavírus terjedését ahhoz képest, hogy az amerikaiak csak a kínaiakra akarják kenni az egészet.

A Reuters exkluzív részleteket tartalmazó cikkének főbb állításai: A Fehér Ház felől Trump elnöksége alatt, de főként 2019-ben, a kereskedelmi háború kicsúcsosodása alatt az az erős üzenet érkezett az amerikai Járványügyi Hivatalhoz (CDC) is, hogy nem szabad a kínaiakkal együttműködni és dolgozni, mert ők az Egyesült Államok versenytársai. Ezek a jelzések pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés