Előfizetői tartalom

Egészségügyi szuperexpresszekkel szállítják Franciaország egyik feléből a másikba a koronavírusos betegeket

MTI
A francia légierő kedden újabb koronavírussal fertőzött betegeket szállított el a leginkább leterhelt kelet-franciaországi Mulhouse kórházából a nyugati országrészben található Bretagne-ba - jelentette be Florence Parly hadügyminiszter. Olivier Véran egészségügyi miniszter pedig arról tájékoztatott, hogy a világon először egészségügyi szuperexpresszeket indít a kormány további betegek áthelyezésére.

A járvány kezdete óta Franciaországban diagnosztizált csaknem 20 ezer betegből 9 ezren szorulnak kórházi ápolásra, és közülük több mint 2 ezren vannak intenzív osztályokon. Valamennyi francia kórházban kialakítottak úgynevezett Covid-részlegeket, ahol  ellátják az odaérkező koronavírus-fertőzötteket. Jóllehet a legtöbb beteget a párizsi Ile-de-France régióban ápolják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés