telemedicina shutter
Gazdaság

A koronvírus hatása: hódít a virtuális rendelő

Portfolio
A koronavírus magyarországi terjedésének megakadályozása érdekében egyre több cég áll át - amennyiben a körülmények megengedik - az érintésmentes kapcsolattartásra, szolgáltatásra. Nincs ez másként a magánegészségügyi intézményeknél sem, a szektorban óriási lendülettel halad a távkonzultáció.

Éppen egy héttel ezelőtt jelent meg átfogó körképünk arról, hogy a magyarországi magánegészségügyi szolgáltatók hogyan reagálnak a koronavírus-járvány okozta új helyzetre. Akkor azt írtuk az intézményvezetők válaszai alapján, hogy a kényszerhelyzet felgyorsította az online megoldások és a technológiai újítások alkalmazását. Minden szolgáltató kivétel nélkül megemlítette: elindítja és/vagy felpörgeti távkonzultációs szolgáltatását, videós és telefonos formában. Nincs is nagyon más járható út előttük, rövid távon a kereslet csökkenésének lassítása érdekében mindenképpen lépni kell ebbe az irányba.

Most a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet jelentette be, hogy krónikus asztmás és allergiás gyermekeknek indít TB támogatott online vizitet/távkonzultációt. Az intézet emlékeztetett arra a Portfolio-nak küldött tájékoztatásában, hogy a koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt, a március 16-ai Miniszteri Rendelet értelmében az Intézet a közvetlen betegállását - az orvos-beteg találkozásokat – egyelőre két hétre felfüggesztette. A gondozásban lévő gyerekek állapota azonban nem romolhat, ezért

a szolgáltató elindította virtuális rendelőjét.

A részletekkel kapcsolatban kiemelték: az online vizit/ távkonzultáción elsőssorban kezelés alatt álló, tehát krónikus asztmás, allergiás gyermekeknek, pontosabban a szülőknek, illetve allergia esetén a felnőtteknek tudnak közvetlen online (video) kapcsolat segítségével tanácsot adni és/vagy a gyógyszerhasználaton változtatni a beteg állapotától függően. Az orvosok otthonról látják el feladataikat, a konzultáció biztonságos vonalon történik, a vonal a beteg- adatvédelmi szempontok szerint védett.

Az intézmény közléséből az is kiderül, hogy a magánellátásban gondozott gyermekek és szüleik számára más területeken is elérhető az online konzultáció.

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet tájékoztatása egyébként megemlíti, hogy 

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet a Doktor24 Csoport egészségügyi intézménye lett.

Egyébként a Doktor24 felnőtt rendeléseiben is elérhetőek az online konzultációs lehetőségek.

Címlapkép forrása: Shutterstock

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
koronavirus hazi karanten
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
koronavírus sakk