Előfizetői tartalom

Ázsia lehet a koronavírus nyertese, Európa és Amerika bukhat

Portfolio
A befektetőknek érdemes lenne megfontolnia, hogy Ázsia felé fordítsák a figyelmüket a nyugati országok helyett - véli több befektető is. Az ázsiai gazdaságok könnyebben kijönnek a jelenlegihez hasonló válságokból, ráadásul a vállalatokat is jobb pozícióban érte a krízis. Az sem utolsó szempont, hogy az ázsiai központi bankoknak szélesebb mozgástere van a válságkezelésre - vélik az elemzők.

A befektetők, akik biztonságos helyen akarják tudni a pénzüket, jobban teszik, ha Ázsia felé fordulnak – mondta el a Morgan Stanley elemzője a CNBC-nek, szerinte ugyanis az ázsiai gazdaságok sokkal felkészültebbek, emiatt könnyebben lábalnak ki a jelenlegihez hasonló válságokból. Az sem utolsó szempont, hogy a vírus megfékezése terén Ázsiában jobban állnak, míg Nyugaton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés